logoklein

Werkwijze

Foto
Om vast te kunnen stellen wat de mogelijkheden voor uw meubel zijn, ontvang ik graag een foto van u. U geeft daarbij aan hoe u vindt dat uw zitcomfort (het binnenwerk) eraan toe is, en wat uw wensen zijn voor de nieuwe bekleding. Op basis van deze foto kan ik u meestal al een indicatie geven van de stoffeerkosten en van de hoeveelheid stof of leer.

Bezoek
Als u zich kunt vinden in deze indicatie kunt u langskomen met uw meubel. Als deze te groot voor u is om te vervoeren, kom ik graag bij u langs. Ook als u buiten Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden of Soest woont. Ik bekijk het meubel op ‘inwendige kwetsuren’ om na te gaan of het binnenwerk nog in goede staat is. Verder meet ik uw meubels om de benodigde hoeveelheid stof of leer te bepalen. Na het inmeten maken we een keuze uit de stalencollectie (zie stoffen). Bij herstoffering is stijl-, kleur- en materiaaladvies van groot belang. Daarnaast heeft lichtval een groot effect op de beleving van de stoffen. Tot slot bespreek ik met u de overige mogelijkheden. Bijvoorbeeld: wilt u de stoel nagelen met losse nagels of nagelstrips of heeft u liever een passement (bandje)? Al deze gegevens werk ik uit in een offerte.

Stofferen
Pas als de stof geleverd en gecontroleerd is, kom ik het meubel bij u ophalen. U mag het ook afleveren bij de stoffeerderij. Voor zware banken of moeilijk te hanteren meubels werk ik samen met een transportbedrijf. Tijdens het bekleden maak ik foto’s, die ik regelmatig naar u opstuur. Zo blijft u op de hoogte van het wel en wee van uw meubel. Indien nodig komt u langs om te ervaren of uw stoel of bank goed zit. De tijd dat u uw meubel moet missen, hangt af van de grootte van uw meubel: een fauteuil bent u ongeveer een week kwijt; voor een bank is dit gemiddeld twee weken. Heeft u meer stoelen om te herstofferen, dan werk ik vaak gefaseerd, zodat u te allen tijde voldoende stoelen in huis hebt. Na realisatie kom ik het meubel weer bij u thuis afleveren of haalt u het zelf op.
 
Onderstaande film toont u het proces van stofferen met restauratie.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

adres
© www.mijn-eigen-website.nl (design)